Al zolang de mensheid bestaat bestaat er muziek. Het kent dan ook eindeloos veel soorten en maten. Ondanks dat muziekstijlen steeds maar wijzigen zijn er platen die tijdloos zijn. Deze klassiekers zijn vaak uniek en gemaakt door wereld artiesten. Vele generaties luisteren deze nummers, wat ervoor zorgt dat ze zo legendarisch zijn geworden. In deze blog gaan we dieper in op de muzikale klassiekers die onmisbaar zijn voor de huidige muziek

Top 2000

Het wordt de lijst der lijsten genoemd. Een alles omvattende lijst die alle klassiekers op een rijtje zet gecategoriseerd van goed naar best. De Top 2000 wordt jaarlijks samengesteld op basis van de stemmen van het publiek. Tussen kerst en oudjaar wordt de gehele lijst afgespeeld tot groot genot van vele luisteraars. Het is ook mogelijk om de uitzending bij te wonen. Het Top 2000 café in Hilversum opent haar deuren om live mee te genieten van de aller beste klassiekers.

Bohemian repsody

Bohemian repsody is de klassieker van Queen die in 1975 voor het eerst uit kwam op het album a night at the opera. Het nummer is uitgegroeid tot een van de succesvolste aller tijden. Ook in de top 2000 staat Bohemian repsody al jaren lang op nummer één. Het nummer is beslist niet standaard met het arrangement dat ruim langer is dan de toen gebruikelijke drie minuten. Het had dan ook een heruitgave nodig voor het nummer daadwerkelijk werd opgenomen door de radiostations.

The Beatles

De Engelse groep The Beatles is afkomstig uit Liverpool en bestond uit leden: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. De Beatles was een zeer succesvolle band, zij hebben de lat gelegd voor de huidige pop muziek. De grootste hit was ongetwijfeld Let It Be. Het succes van de Beatles wordt ook duidelijk uit de top 2000 lijst. Met een indrukwekkende 50 noteringen zijn zij sterk vertegenwoordigd in de lijst.