Ze zijn klassiek, vertrouwd en door velen erg geliefd. Daarbij bieden ze entertainment, spanning en een kans op een mooi geld bedrag! We hebben het natuurlijk over de klassieke gokkasten en speelautomaten. Je vindt ze meestal in openbare gelegenheden, zoals cafés kroegen, maar dienen daarnaast als collectors item! Maar ook als online game zijn ze als gratis speelautomaten te spelen. In de deze serie blogs gaan we in op de klassieke speelautomaten die je beslist eens bespeeld moet hebben!

Speelautomaat

Een speelautomaat is een apparaat van ongeveer 70 centimeter breed, 1,80 meter hoog en 40 centimeter diep. Op de speelautomaat kan, tegen vergoeding, een spel gespeeld worden waarmee  geld kan worden gewonnen. De automaten kenmerken zich, door de interessante verlichting en de rollen waarop verschillende fruitstukken staan afgebeeld. Wanneer er een juiste combinatie van de fruitstukken behaald wordt, wordt er een punten bedrag gewonnen. Deze kun je laten uitbetalen of gebruiken om verder te spelen.

Verschil met arcade

Gokkasten, speelautomaten of fruitmachines worden vaak verward met arcade games, die vaak op dezelfde plekken te vinden zijn en een vergelijkbaar uiterlijk hebben. Er is echter een belangrijk verschil. Zo is met de speelautomaten geld te verdienen, waar arcade games slechts de kans bieden om een highscore neer te zetten. Arcade test dus de vaardigheid met het spel, waar een speelautomaat de speler beloont met contant geld.

Soorten speelautomaten

Speelautomaten bestaan er in verschillende soorten en maten, er zijn dan ook talloze spellen die erop gespeeld kunnen worden. Denk aan gokkasten bekend uit de speelhal en videoslots / slotmachines uit het casino. Ieder spel heeft zijn eigen kansen en uitdagingen. In de blogs hieronder gaan we verder in op de klassieke speelautomaten, er wordt dan ook uitgelegd hoe deze bespeeld dienen te worden. In de meeste gevallen zijn de gokkasten direct speelbaar! Durf jij het aan? Kies een van de klassiekers en bewijs dat je de beste bent!