Pacman

Het is een zenuw stollend spel, wat enorm veel behendigheid nodig heeft om het tot een goede highscore te brengen. We hebben het natuurlijk over Pacman. Het simpele gele poppetje dat talloze levels door moet komen door te vluchten voor spookjes. Het spel is zo populair dat het misschien wel een legende te noemen is. Het spel werd origineel gespeeld op een arcade console maar werd al snel daarna beschikbaar op iedere spelcomputer die voor handen was.

Speluitleg

De kern van Pacman is erg gemakkelijk. Het level met smalle gangetjes bevat muntjes die allemaal opgegeten moeten worden door eroverheen te lopen. Om het moeilijk te maken lopen in het level ook vier spookjes rond die, wanneer je ze aanraakt, jou op eten. Het level is behaald, wanneer alle muntjes uit het level zijn opgegeten. Het volgende level heeft hetzelfde uiterlijk, maar de spookjes zijn dan moeilijker te ontwijken. Het doel is dan ook om zo veel mogelijk levels te behalen.

Soorten packman

De populariteit van Pacman is beslist niet onopgemerkt gebleven, zo zijn er vele spellen ontwikkeld die dezelfde spelvorm als Pacman hanteren. In de meeste gevallen wijken de levels, geluidseffecten, figuren en uiterlijk af. Hierdoor wordt de spelervaring sterk veranderd wat het boeiend houd om te spelen. Speel diverse soorten Pacman, bijvoorbeeld op Brazaar.nl! Ben je benieuwd naar de originele versie van pacman? Dan kun je hieronder terecht!

Pacman spelen

Niets is zo goed als het origineel, daarom bieden we jou de kans op de originele Pacman te spelen! Hieronder kun je direct de originele Pacman spelen! Ervaar hoe bloedstollend en uitdagend Pacman kan zijn en verbeter je highscores door  de spookjes steeds te slim af te zijn! Ben jij klaar om jezelf te testen met deze klassieke behendigheidsgame? De klassieker Pacman staat op jou te wachten, speel direct hieronder!