Tetris

Al generaties lang is het een populair spel, misschien wel de meest klassieke van alle klassiekers! Het vergt inzicht, snelheid en behendigheid. We hebben het natuurlijk over Tetris. Tetris wordt al jaren lang gespeeld door vele generaties. Het is een tijdloos spel dat nooit zal vervelen! Tetris is gemakkelijk te begrijpen en te spelen, hierdoor is het toepasbaar in talloze situaties. Het is dan ook een van de eerste spellen die door middel van een kleine spelcomputer mobiel speelbaar was.

Speluitleg

Tetris is het best te beschrijven als een behendigheidspuzzle. Het level bestaat uit een vak dat 10 blokjes breed is. Vanuit de boven kant komen er afwisselend zeven verschillende vormen naar beneden. Deze dienen zo neergezet te worden dat horizontaal alle 10 de blokjes opgevuld worden. Als dit gebeurd wordt de rij verwijderd en is er plaats voor nieuwe. Het spel is uit als de bovenkant van het level ( 20 blokjes) bereikt is.

Soorten Tetris

Het succes van Tetris heeft ertoe geleid dat het talloze vergelijkbare soorten ontstaan zijn. Het principe en de vormen blijven echter vaak gelijk. In de meeste gevallen wordt slechts het uiterlijk van het spel veranderd evenals de geluidseffecten. Hierdoor word een compleet andere spelervaring neergezet. Hoewel deze andere varianten erg leuk kunnen zijn is er geen enkele soort die kan tippen aan de ervaring van het origineel.

Tetris spelen

Speciaal voor iedereen die niet meer kan wachten hebben we de beste vorm van Tetris voor jullie beschikbaar gesteld, als je niet meer kunt wachten kun je hieronder direct beginnen met spelen van Tetris. Als je benieuwd bent naar alternatieve versies van Tetris verwijzen we je door naar Spelletjes-nl.nl of Brazaar.nl