Het zijn de voorgangers van de auto's zoals we deze nu kennen. De klassiekers! De klassieke automerken gaven vaak de aanzet tot doorbraken die we op dit moment erg normaal vinden. In deze categorie blogs gaan we de belangrijkste klassieke automerken aller tijden bespreken. Bekende, voor sommige heilige, automerken zoals de Rolls Royce Phantom, Porche 911 en VolkswagenT1

Rolls royce phantom I

Voor auto liefhebbers is het de vraag of je de Rolls Royce Phantom kent volledig overbodig! Deze klassieker werd voor het eerst geïnteresseerd in 1925 en is tot op de dag van vandaag wereld beroemd. De Phantom had een spectaculaire 95 pk en had een topsnelheid van maximaal 145 km/u. Naast deze top prestaties was de Roll-Royce een waar status symbool. Na de Phantom I volgde nog vele versies. Het laaste model werd geintroduceerd in 2003.

Porsche 911

De Porsche 911 werd in 1964 voor het eerst op de markt gebracht. De naam was oorspronkelijk Porsche 901, maar diende te veranderen door een merkrecht dat Peugeot verkregen heeft. De Porsche 911 heeft sinds zijn invoering vele ontwikkelingen ondergaan, zo kreeg deze een waterkoeling en werd de motorinhoud tot twee keer toe vergroot. De Porsche 911 is voor Porsche een belangrijk boegbeeld dat in de loop der jaren vele ontwikkelingen heeft ondergaan die tot op de dag van vandaag van kracht zijn.

Volkswagen T1

De Volkswagen T1 is een kenmerkend busje dat model staat voor het hippie tijdperk. De uiterlijke kenmerken zoals de opgedeelde vooruit en grote Volkswagen logo worden door velen gekoesterd. Ook is het busje kenmerkend voor surfers. Het in 1950 geïntroduceerde busje draagt dus een vriendelijk en ontspannen imago met zich mee. Het is dan ook niet vreemd dat het busje regelmatig werd gebruikt om te camperen.