Cadillac is een Amerikaans Automerk dat sinds 1909 behoort tot General Motors. Cadillac is misschien wel het meest klassieke merk dat er te vinden is, de modellen zijn dan ook mateloos populair bij verzamelaars. Cadilacs waren jaren lang populaire auto's tot de oliecrisis de populariteit van kleine zuinige auto's deed stijgen. In deze blog gaan we dieper in op de geschiedenis van Cadillac en de klassieke 1958 en 1960 convertible cadillac.

Geschiedenis

De eerste Cadillac maakte veel enthousiasme los in New York en zorgde voor 2286 bestellingen in één week. Betrouwbaarheid was het belangrijkste speerpunt van de Cadillacs. Uiteindelijk wekte dit het enthousiasme van General Motors die het voor 4,5 miljoen dollar kocht. Tijdens de tweede wereld oorlog werd de productie van personenauto's tijdelijk stilgelegd om meer te bouwen aan de tanks. Na de oorlog werd de productie hervat naar een ontwerp met startvinnen, geïnspireerd van een oorlogsvliegtuig.

Cadillac Eldorado

De Cadillac Eldorado werd geproduceerd tussen 1953 en 2002 geproduceerd. Het betrof een 2 of 4 deurs sedan waar in totaal acht generaties van ontstaan zijn. El Dorado is spaans voor De Gouden, dit is de naam die in 1952 aan een concept auto werd toegekend. De auto's kenmerkte zich door het vele chroom, de vleugels bij de kofferbak en de grote motorinhoud. Na acht generaties veranderde de auto in een reguliere personenauto, waarna deze uit de productie werd gehaald.

Eldorado toepassingen

Buiten het feit dat de Eldorado werd toegepast voor de consument werden ze ook professioneel toegepast. De Eldorado werd ook veelvuldig toegepast als lijkwagen of ambulance. Ook werden vele Cadillacs omgebouwd tot limousine. Hun positie als luxe auto, werd hiermee bestempeld. De merken Pierce-Arrow en Duesenberg stonden echter nog boven Cadillac. De Cadilac werd dus enorm breed  ingezet.