Sport is een belangrijk onderdeel van veel mensen hun leven. Het is dan ook niet gek dat er ook in de sport verschillende klassiekers zijn. Er zijn teams die al sinds het begin van hun bestaan aan elkaar gewaagd zijn, wat zorgt voor een enorme strijd. Of wedstrijden die al sinds het begin der tijden veel bekeken worden. In deze blog gaan we verder in op alle een drietal belangrijke klassiekers in de wereld der sport.

Voetbal klassiekers

In de Nederlandse sport speelt voetbal een belangrijke rol. Naast de internationale kampioenschappen zijn er ook een aantal belangrijke voetbal klassiekers. Zo bestaat er al jaren een felle rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord. Deze wedstrijd zorgt altijd voor hoog opgelopen emoties. Helaas zorgt dat ook voor negatieve factoren, zoals rellen. Er zijn daardoor al verschillende Ajax-Feyenoord wedstrijden gehouden waarbij geen publiek aanwezig mag zijn.

Wieler klassiekers

Ook in de wielersport zijn er verschillende klassiekers te onderscheiden. De aller grootste is uiteraard de Tour de France. Deze tocht wordt gezien als de tocht der tochten. Daarmee is deze dus ook de ultieme krachtmeting van de wielersport. Helaas hangt deze extreme wielertocht ook samen met een groot gebruik van doping onder de deelnemers. Dit gebruik is de laatste jaren zo geëscaleerd dat de Rabobank de sponsoring van de wielerclub introk.

Olympische spelen

Ééns in de vier jaar vindt het bijna magische evenement plaats. De olympische spelen! Het evenement is zo groot dat er stadia voor gebouwd worden en landen hard strijden om er hun hand op te leggen. Alle olympische sporten worden beoefend en iedere deelnemer hoopt op dat magische olympische goud! De olympische spelen zijn, zonder twijfel, een van de belangrijke sportklassiekers aller tijden.