Niet alleen muziek heeft klassiekers ook in de film industrie heeft echte klassiekers die ondanks hun leeftijd nog jaren lang bekeken worden. Een goede verhaallijn is tijdloos en dat bewijzen deze klassiekers ieder jaar opnieuw. In deze blog gaan we dieper in op een drietal klassiekers die zeker eens bekeken moeten worden. Aan het eind van deze blog ben ook jij ervan overtuigt welke klassiekers je beslist gezien moet hebben!

Lord of the rings

De drie-delige serie van Lord of the Rings is beslist een must om te bekijken. Het verhaal gaat over een kleine hobbit die samen met acht compagnons de taak krijgt om de magische ring te vernietigen op mount doom. De ring heeft magische krachten die het vrijwel onmogelijk maken om de ring af te staan, laat staan te vernietigen. Daarbij worden zij ook nog tegen gehouden door de donkere legers van sauron.

The green mile

Een bijzondere gevangene komt binnen in de doodstraf gevangenis. De grote donkere John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en moord op twee kleine meisjes. John heeft echter een bijzondere gave, waarmee hij mensen kan helen van hun ziekten en beperkingen. Tijdens de tijd in de gevangenis ontwikkeld cipier Paul Edgecomb een bijzondere band met John Coffey. The Green mile kwam uit in 1999 en wordt nog steeds beoordeeld als 3e beste film ooit gemaakt.

The shawshank redemption

De Shawshank Redemption is een film die in 1994 werd uitgebracht en die tot op de dag van vandaag wordt beschouwt als de beste film ooit. Het gaat over de gevangene Andy in het Shawshank. Eenmaal binnen legt deze al snel contact met gevangene Red. Andy ondekt de dader van de zaak waar hij voor zit en eist hoger beroep, nadat dit is afgewezen komt andy in opstand tegen de gevangenis directeur.