Het is de auto waar iedere man en misschien ook wel iedere vrouw van droomt. Een Ferrari, het sportauto merk draagt een ongekend imago met zich mee wat al jaren als een paal boven water staat. Ferrari heeft een rijke geschiedenis en ook een lange reeks belangrijke kenmerken. Een echte Ferrari is exclusief en voor vele vrijwel direct te herkennen. In deze blog gaan we in op  de geschiedenis van Ferrari en de belangrijkste kenmerken.

Geschiedenis

De eerste Ferrari, de Ferrari 125s Rolde in 1947 van de band. Ferrari is al sinds de eerste  editie deelnemer in de Formule 1 en is ook nu nog steeds deelnemer. De fabriek bevind zich in Modena Maranello. Het paard dat al sinds het begin erg kenmerkend voor Ferrari, ondanks het sterke logo deed Ferrai een belangrijke aanpassing, waarbij het gele schild niet langer in het logo was opgenomen. Naast het paard is er nog een sterk kenmerk van de Ferrari.

Ferarri kenmerken #ff2800

Het grootste kenmerk van een Ferrari is al snel zichtbaar. De rode kleur is inmiddels zo bekend dat het Ferrari rood genoemd wordt. De kleur met kleurcode #ff2800 is een vol rode kleur die vrijwel ieder model van de Ferrari kenmerkt. Ook de ronde achterlichten zijn opmerkelijk even als de lage neus van de wagens. Het mag duidelijk zijn dat Ferrari zich in het hoge segment van de markt bevindt.

308 GTB

Het is ongetwijfeld de beste klassieker van Ferrari,de 308 GTB! Deze auto werd geintroduceerd in 1975 en diende als een uitbereiding op de Ferrari Dino 308 GT4.Opmerkelijk aan de 308GTB zijn de scherpe lijnen. Zeker voor die tijd was dat ongekend, het duurde dan ook niet lang voor de 308GTB de mooiste Ferrari werd genoemd. In totaal zijn er meer dan 12.000 van deze 250pk sterke klassiekers gemaakt.